Home Annons Företagspresentation: Äntligen säkra elektroniska signaturer för B2B-sektorn!

Företagspresentation: Äntligen säkra elektroniska signaturer för B2B-sektorn!

Ett sätt att säkerställa att rätt person skriver på viktiga avtal har länge saknats inom B2B. Nu lanserar företaget Signicat tjänsten Business Signature, en lösning som gör avtalssignering mellan företag enklare och säkrare.

I en B2C-värld är det vanligt med elektronisk signering och verifiering. De flesta företag har idag denna tjänst för att konsumenten på ett snabbt och säkert sätt ska kunna genomföra köp, göra en banköverföring, se privata dokument på myndighetssidor och annat. En liknande tjänst för B2B har tidigare saknats.

Signicat Business Signature ger företag ett smidigt flöde för elektroniskt signerade dokument som är säkra och legalt bindande. Tjänsten möjliggör verifiering av identitet på signatören, exempelvis via autentisering med Svenskt BankID eller annat eID. Detta på grund av att det i vissa fall kan röra sig om känslig information.

Ida Hagernäs, Sales Director Sweden på Signicat.

– Vi gör även en slagning mot olika Look Up-tools i olika länder, exempelvis Bolagsverket i Sverige, där vi bäddar in bevis för att det är firmatecknare för bolaget som signerat avtalet, förklarar Ida Hagernäs, Sales Director Sweden på Signicat.

Signicat erbjuder även avtalssignering direkt integrerat i flera olika CRM-system; Salesforce, Dynamics 365 och SuperOffice samt en möjlighet att skicka vidare signeringsuppdrag till rätt person.

– Funktionen Sign Forwarding gör det möjligt att skicka vidare det som ska signeras, och säkerställer att rätt personer gör det. En länk skickas till den behöriga personen, som då får verifiera sin identitet innan han eller hon skriver under, tillägger Ida.

”Det är ingen slump att de flesta stora banker och finansbolag använder våra tjänster”

Utmärkt som Qualified Trust Service Provider inom eIDAS

Ett par av Signicats fördelar gentemot andra aktörer på marknaden är att de dels verifierar signatörens identitet innan de får titta på dokumentet, samt att de dessutom har alla eID som används i Europa redan integrerade i sina tjänster, vilket innebär att Signicat är en självklar leverantör för bolag som vill expandera ut i Europa.

– Signicat är en av få leverantörer som fått utmärkelsen Qualified Trust Service Provider (QTSP). eIDAS kräver att EU upprätthåller en EU Trust List som listar de leverantörer och tjänster som har fått kvalificerad status. Detta innebär att man granskat Signicats alla processer vad gäller säkerhet och hur vi behandlar personuppgifter och annat, säger Ida och fortsätter:

– Det enda du behöver är en integration till vårt API och sedan kan du presentera den metod du vill att kunden ska identifiera sig med, beroende på vilket land kunden befinner sig i. Det är ingen slump att de flesta stora banker och finansbolag använder våra tjänster.

Läs mer om hur ditt företag kan använda Signicat Business Signature på www.signicat.com


Text och bild: Signicat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here