Home Fastigheter Expertkommentar: IoT skapar miljövinster för fastighets- och byggbranschen

Expertkommentar: IoT skapar miljövinster för fastighets- och byggbranschen

Stefan Lindgren, Talkpool

Vilka utmaningar ser du som de största när det kommer till IoT för bygg- och fastighetsbranschen?
IoT och digitalisering handlar inte bara om teknik, vi står mitt i ett paradigmskifte som ställer höga krav på näringslivet. Framförallt i en traditionell bransch som fastighets- och byggbranschen blir det viktigt att ta sig an utmaningen och digitalisera verksamheten, inifrån och ut. Det är en viktig fråga som bör ta plats i det stora ledningsrummet.

– De tekniska möjligheterna är många och skapar bra förutsättningar för att digitalisera en traditionell bransch, vilka är det största uppsidorna med digitaliseringen?
Vi har bara sett början av IoT-vågen och de fantastiska saker som den möjliggör. Inom en så traditionell bransch som fastighets- och byggbranschen kan man snabbt se direkta nyttor med den tekniska utvecklingen. Eftersom  många fastigheter idag drivs av traditionella och omoderna system så kommer IoT och dess moderna algoritmer skapa positiva effekter på vår miljö och energieffektivisering.

Hur kan vi få fler branscher och verksamheter att investera i digitalisering så att den resan påbörjas? 
Det går inte längre att komma ifrån den digitala resa vi står inför. För att överleva som företag krävs det att man genomgår en digital transformation och tittar på att optimera alla led i kedjan och på så sätt skapa en konkurrenskraftig och hållbar affärsmodell som går att anpassa till den framtidens teknik.

Text: Agnes Jarfjord

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here