Home Energi Volkswagen tar hjälp av Jämtkraft för att minimera sina eldrivna bilmodellers klimatpåverkan

Volkswagen tar hjälp av Jämtkraft för att minimera sina eldrivna bilmodellers klimatpåverkan

Volkswagen har inlett ett samarbete med Jämtkraft för att erbjuda sin svenska elbilskunder 100% förnybar energi. Samarbetet förväntas bli långvarigt och den första etappen blir Volkswagens kommande modellserie ID.

ID är namnet på Volkswagens första serie med eldrivna bilar som snart blir tillgänglig för offentligheten. Biltillverkarens ambition är att göra serien helt koldioxidsneutral. För att uppnå det har Volkswagen optimerat hela sin produktionskedja och den sista biten i pusslet är att erbjuda sina kunder möjligheten att ladda med förnybar energi. Fram tills nu har nämligen bristen på miljövänlig el varit en av de största orsakerna till elbilars negativa klimatpåverkan.

På den svenska marknaden kommer det genomföras tack vare ett samarbete med Jämtkraft som ska förse alla Volkswagens elbilskunder med 100% förnybar energi. Exakt hur erbjudandet kommer se ut och hur Jämtkraft ska tillhandahålla förnybar energi till elbilskunderna är fortfarande oklart men en detaljerad plan kommer presenteras innan försäljningen påbörjas.

”Fram tills nu har nämligen bristen på miljövänlig el varit en av de största orsakerna till elbilars negativa klimatpåverkan”

Jämtkrafts VD, Erik Brandsma, är glad över samarbete och spänd på vad som komma skall.

“Att vi arbetar tillsammans är en naturlig utveckling i strävan mot ett fossilfritt samhälle. Stora delar av transportsektorn är på väg att elektrifieras och Volkswagen har mycket höga ambitioner inom området, därför är det mycket glädjande att de ser oss som den partner de vill utvecklas tillsammans med,” berättade Brandsma i samband med att samarbetet presenterades.

Volkswagens ID.3 kommer lanseras i Sverige i början på 2020 och har varit tillgänglig för förbokning sedan den 8 maj. I samband med att försäljningen startar i höst kommer Jämtkrafts erbjudande träda i kraft.

Skribent: Adam Jarfjord

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here