Home Fastigheter Ny ägare för fastighetsprojekt med fokus på hållbarhet i Kungens Kurva

Ny ägare för fastighetsprojekt med fokus på hållbarhet i Kungens Kurva

Illustration: ÅWL Arkitekter

Ett nytt joint venture-bolag med två storslagna ägare har fått i uppdrag att utveckla en stadsdel i södra Stockholm. Det är Balder och KF Fastigheter som tillsammans ska bygga 3 500 bostäder med tillhörande skolor, service och handel i Kungens Kurva.

Kungens Kurva har länge diskuterats som en del av lösningen för den avlastning som Stockholm city är i desperat behov av och nu verkar planen gå i lås. I slutet på förra veckan gick Balder in som ny partner och hälftenägare i bolaget som tilldelats arbete med att utveckla Kungens Kurva. Sedan tidigare äger KF Fastigheter den andra hälften av join venture-bolaget och de är övertygade om att Balder är den sista pusselbiten som projektet behövde.

Det är en stor tillgång för projektets genomförande och framtid att få in en stark och stabil partner som Balder. Vi ser nu fram emot att tillsammans utveckla den nya stadsdelen till ett modernt och hållbart framtidsområde söder om Stockholm,” förklarade Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter i ett pressmeddelande.

”projektet FÖRVÄNTAS bli en viktig del av Stockholms infrastrukturella framtid.”

I samband med att Balder gått in som ägare kommer nu planeringsarbetet inledas och man förväntas få ett slutgiltigt godkännandet i höst. Därefter kommer man kunna arbeta fram en detaljplan som, enligt tidigare information, kommer fokusera på hållbarhet.

Hur lång tid projektet kommer ta återstår att se men baserat på hur omfattande stadsdelen ska bli kan vi räkna med att det dröjer många år innan den färdiga produkten presenteras. Tack vare Kungens Kurvas strategiska placering med bra förbindelser till resten av staden förväntas projektet bli en viktig del av Stockholms infrastrukturella framtid.

Skribent: Adam Jarfjord

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here