Home Fastigheter Almedalen: flera tungviktare deltog under Fastighetsvärldens heldag i Visby

Almedalen: flera tungviktare deltog under Fastighetsvärldens heldag i Visby

Foto: Fastighetsvärlden

Under tisdagen anordnade Fastighetsvärlden en heldag med fokus på samhällsfastigheter och det blev en dag full av bra diskussioner med intressanta deltagare.

Dagen inleddes med en utfrågning av Civilminister Ardalan Shekarabi som menar på att Sveriges kommuner står inför ett stort investeringsbehov för äldreboenden, vårdboenden och andra offentligt finansierade tjänster. Ministern förklarade även att han anser att vi har de bästa förutsättningarna i världen att driva fastighetsutveckling i den offentliga sektorn men att vi inte gjort tillräckligt.

Det finns mycket stora behov men vi i Sverige har kanske en av de bästa förutsättningarna i världen för att lösa det. Vi har de sociala och ekonomiska förutsättningarna och det finns en stor tillit mellan medborgare och institutioner vilket också är viktigt,” sade Shekarabi innan han fortsatte “Vi har de senaste 20 åren haft stort fokus på att effektivisera den offentliga verksamheten. Rätt gjort är det bra, men tilliten kan sjunka.”

Senare under dagen medverkade stadsbyggnadsdirektörerna från Stockholm, Göteborg och Uppsala i ett panelsamtal och SBB anordnade ett seminarium.

Överlag hade heldagen en bra uppslutning och under perioder var det fullsatt inomhus så att lyssnare fick stå uppställda i regnet utanför. Trots det ostabila vädret var atmosfären på topp.

Skribent: Adam Jarfjord

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here