Home Logistik Svensk Lidl-butik blir först i världen med förarlösa leveranser och transporter

Svensk Lidl-butik blir först i världen med förarlösa leveranser och transporter

I samarbete med Einride är Lidl redo att börja erbjuda leveranser med förarlösa fordon i ett projekt som är helt unikt i branschen och även det första av sitt slag i världen.

Lidls butik i Halmstad har utsetts till testpilot för ett nytt projekt där Lidl vill börja transportera varor med förarlösa fordon. Till en början kommer projektet testas på en begränsad skala där T-poden, som lastbilen kallas, kommer hantera transporter mellan lager och butik i Halmstad. Om allt går som det ska och testerna lyckas hoppas man kunna utvidga projektet med målet att man i framtiden ska kunna erbjuda kundleveranser med liknande fordon.

Den självkörande lastbilen som utvecklats av Einride kontrolleras via det lokala mobilnätverket och till en början kommer det hela övervakas av en kontrollant som har möjlighet att ta över styrningen vid behov. I samband med att lösningen förbättras och optimeras kommer fordonet bli allt mer självkörande.

Eftersom projektet är det första av sitt slag i världen är det oklart hur det kommer gå och vilka möjligheter det kan leda till, men Lidl har stora ambitioner när det kommer till förarlösa leveranser och innovativa lösningar.

Anledningen till att Halmstad valts ut för testet är att Lidl har ett av sina svenska centrallager samt en av sina största butiker där.


Skribent: Adam Jarfjord

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here