Home Annons Effektiva sorteringslösningar är nyckeln till fler marknadsandelar

Effektiva sorteringslösningar är nyckeln till fler marknadsandelar

EuroSort är ett globalt företag som producerat och levererat sina sorteringssystem över hela världen sedan 2001.

I en tid där e-handel växer så det knakar och kunder förväntar sig att få varor levererade samma dag som de beställs, är den hastigheten som ett företag kan utföra en leverans på väsentlig för att inte förlora marknadsandelar. Effektiv sortering är en av nyckelfaktorerna för snabba leveranser.

– I ett område och en industri där mer och mer av de dagliga processerna automatiseras kan vi använda innovation för att hjälpa företag minimera arbetsbördan kopplad till att ta emot, sortera och distribuera in- och utgående paket. Målet är alltid att korta ner tiden det tar att få en produkt från ett företag på marknaden tills dess att produkten hamnar hos rätt slutkund. Tanken är att du som kund ska kunna beställa en produkt idag och få den levererad redan imorgon, oavsett det inblandade transportföretagets nuvarande belastning, berättar Edwin Van Kempen, affärschef på EuroSort BV.

Flexibel design och intelligent mjukvara

EuroSort är ett globalt företag som producerat och levererat sina sorteringssystem över hela världen sedan 2001. Verksamheten drivs från huvudkontoret i Nederländerna samt deras huvudsakliga dotterbolag i USA, med stöd från flera mindre verksamheter på olika marknader. Genom att erbjuda högeffektiva sorteringsmaskiner som kan hantera paket i ett stort antal storlekar och former med minimal mänsklig input, kan EuroSort hjälpa sina kunder genomföra leveranser som de lovat sina kunder.

– Med det sagt vilar en stor del av den anpassningsförmåga som vi erbjuder på människor, vilket är anledning till att vi inte erbjuder 100% automatiserade lösningar. Istället är målet att 85% ska automatiseras medan 15% förblir mänsklig input, berättar Edwin van Kempen.

Företaget drivs via en extern Systemintegrerare som fungerar som ett lager mellan företag och den slutliga kunden. Skulle det vara så att företaget saknar ett system för integration, kan EuroSort hantera projektet direkt med deras egna system, DistriSort.

– Våra sorteringslösningar utmärker sig tack vare sin flexibla design, intelligenta mjukvara som utvecklats av våra egna utvecklare, den enkla integrationen, stabila konstruktionen, lilla miljöavtrycket, låga energiförbrukningen och framför allt det låga underhållsbehovet. Resultatet av detta är en sorteringslösning som ger högsta möjliga prestanda dygnet runt för ett lågt pris, förklarar Edwin van Kempen.

Edwin van Kempen, affärschef på EuroSort

Säkra arbetsförhållanden

Förutom att vara nyckeln till en effektivare paketeringsprocess, erbjuder lösningen extra värde i form av säkerhet och sänkta kostnader. Vår typiska kund är post och transportföretag som PostNord, USPS, PostNL, samt mode- och sportföretag som Inditex och IC Group och läkemedelsföretag.

– Vi fokuserar på bra och säkra arbetsförhållanden. Därför håller våra maskiner en låg bullernivå: 67 dBa. Vi arbetar dessutom mycket med utvecklandet av det bästa och säkraste arbetsförhållanden för våra kunder. Ett exempel på detta är att vi just nu utvecklar en lucka för post- och paketmarknaden där ergonomisk höjd är den centrala delen av designen. Vi har lyckats skapa en lucka med rätt ergonomisk höjd oavsett vilket sorts paket som ska igenom. Luckan kommer presenteras under parcel+post expon som går av stapeln i Amsterdam i oktober i år, avslöjar Edwin van Kempen.

Den som arbetar med EuroSort kan förvänta sig ett ökat värde då vi är en leverantör som anser att teknisk innovation är den drivande faktorn för alla sorteringsföretag och sorteringslösningar.

– En av våra senaste uppfinningar kallas Single Cross Tray Sorter och den är perfekt för väldigt lätta och mindre produkter, samt för produkter som är cylinderformade och därför ofta flyger av sorteringsbanden. Vi har helt enkelt skapat en sorteringsmaskin med fack som är stängda på 4 sidor så att inga produkter ramlar ut, oavsett formen. De rörliga skenorna på båda sidor av facket ser till att alla föremål hamnar rätt. Denna lösning erbjuder även tvåsidig avlastning för ett ännu mindre fotavtryck, avslutade Edwin van Kempen.

Text: Anna Bjärenäs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here