Home Digitalisering Ny nätfiskemetod – lurar Office 365 användare med ett röstmeddelande

Ny nätfiskemetod – lurar Office 365 användare med ett röstmeddelande

I fredags upptäckte McAfee en ny nätfiskekampanj som går ut på att användaren får ett mail om ett missat samtal och hänvisas till att logga in på sitt Office 365-konto för att lyssna av meddelandet.

Användare av Office 365 fortsätter utsättas för nya attacker. Senast i fredags upptäcktes ett nytt hot – användare får mail om att man har missat ett samtal och har ett röstmeddelande som man via en länk i mailet kan lyssna på. När användaren trycker på länken så spelas ett kort ljudklipp som endast innehåller ett ”hello” upp. Mottagaren ska sedan logga in på sitt Office 365-konto på hemsidan för att kunna höra resten av meddelandet. Hemsidan som användaren har blivit skickad till via länken är dock falsk och skriver användaren in sitt lösenord så är det i angriparnas händer.

Nätfiskeattacker fortsätter bli smartare och spela på människors känslor, i detta fall nyfikenhet. Genom att uppmana användaren att lyssna av ett meddelande är det lätt att man klickar för att man blir nyfiken och känner oro över att meddelandet kan vara något brådskande.

Just denna nätfiskekampanj verkar ha haft ovanligt stor spridning med miljontals mottagare i hela världen. Speciellt utsatta är de Office 365 användare som arbetar inom bank-, nöje-, turism- och it- branscherna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here