Home Annons Molnbaserade tjänster och digitalisering är framtiden för byggbranschen

Molnbaserade tjänster och digitalisering är framtiden för byggbranschen

Johan Albinsson, VD på Vendium AB.

Digitaliseringen i byggbranschen har hamnat på efterkälken speciellt bland de små och medelstora företagen. Många tycker att digitalisering låter som ett stort och dyrt projekt men det behöver det inte vara. Att ha sitt kontor på en digital lösning ger ökad kontroll och överblick som sparar byggbolagen tid och pengar. Med det nya ID06-kortet öppnas också möjligheter för mer integration på arbetsplatser vilket resulterar i snabbare arbete och att tiden istället kan läggas på kärnverksamheten.

Byggbranschen är en traditionell yrkesgren där många lever i det analoga. Men för att öka produktiviteten och slippa kostsamt dubbelarbete är det ultimata att titta på hur de större byggföretagen jobbar digitalt. ”Genom att digitalisera sig i byggbranschen ges ökad kontroll och en totalbild över hur verksamheten går. Information struktureras upp och gör det lätt att se var det är man tjänar pengar i företaget vilket bidrar till bättre lönsamhet.”, säger Johan Albinsson VD på Vendium AB.

Struqtur är Vendium AB’s system för ett digitalt kontor i byggbranschen. Genom att ha en webbaserad tjänst som är speciellt anpassad för att användas av administratörer samt en mobilapp för de som är ute på byggarbetsplatser behöver det inte längre finnas någon oro för att bläcket i pennan ska ta slut. ”Att all information är tillgänglig i realtid gör det enkelt att följa upp projekt och dela information med kunder. Du behöver inte längre vänta till slutet av ett projekt för att göra en uppföljning och du kan fakturera mer regelbundet vilket ökar likviditeten avsevärt.”, säger Johan Albinsson. Ett problem för många mindre byggföretag är att vänta med betalningen till byggprojektet är klart och samtidigt behöva betala ut lön till sina anställda under projektets gång. Genom att ge beställaren av byggprojektet insyn i hur arbetet fortlöper kan man istället genom Struqtur fakturera regelbundet och ha ett hållbart växande företag. 

ID06 nylansering av sitt uppdaterade och säkrare kort öppnar med andra ord upp för fortsatt digitalisering i byggbranschen. ”Vi ser positivt på utvecklingen av ID06 och den nya lanseringen. Säkerheten och systemet som kortet stödjer öppnar upp för nya möjligheter. En av våra tjänster är en elektronisk personalliggare som vi håller på att implementera med ID06. Efter den har lanserats under nästa år ska vi utvärdera vilka andra lösningar som integration med ID06 möjliggör.”, säger Johan Albinsson.

Att öppna upp för digitaliseringen i byggbranschen ger inte bara direkta och mätbara resultat. Utan man hamnar dessutom i en position där man ligger i framkant och lättare kan följa med i utvecklingen och implementera nya lösningar. Enligt Johan Albinsson är det bra för byggbranschen om den fortsätter digitaliseras: ”Byggbranschen mår bra av kontroll och det får man lättast genom att ha ett digitalt kontor där både beställaren och arbetarna har tillgång till informationen i realtid. Vi ser att många av våra kunder växer med oss och med digitaliseringen, vilket gör det solklart – molnbaserade tjänster och digitalisering är framtiden för byggbranschen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here