Home Digitalisering Intertechna inleder samarbete med SKF

Intertechna inleder samarbete med SKF

Intertechna är experter på systemlösningar för tillståndsbaserat underhåll till den internationella marknaden. Genom leverans av marknadsledande produkter inom operatörsrondering, avancerade mätinstrument och trådlös maskinövervakning bidrar Intertechna till industrins strävan att uppnå en nollvision mot haverier.

SKF levererar rullningslager, tätningar, smörjsystem och service till industri- och fordonsmarknaden över hela världen. SKFs ambition är att skapa mer kundvärde genom att teckna serviceavtal med det uttalade målet att uppfylla kundens affärsmål.

Tillsammans har de tagit fram ett erbjudande som ska öka möjligheten för deras kunder att övervaka ett större antal utrustningar och ta nya steg i att utveckla driftsäkerhet och produktivitet. Detta ska ske genom att Intertechna och SKF samarbetar via det trådlösa maskinövervakningssystemet Bluvision, vilket möjliggör att SKF integrerar med Intertechnas system för att utföra tillståndsövervakning, diagnostisering och rådgivning för de kunder som tecknar serviceavtal med SKF.

En viktig förutsättning för att lyckas är att SKF effektivt tillhandahåller beslutstöd inom roterande applikationer där SKF har spetskompetens.

– Vi ser väldigt positivt på att utveckla samarbetet med Intertechna. Dels då bolaget redan har ett stort antal installerade sensorer inom industrin där SKF kan koppla på̊ efterfrågad kompetens inom diagnosticering av roterande maskiner, samt att vi får möjlighet att erbjuda en större palett av lösningar till kundens hela anläggning, säger Alexander Ling, Försäljningschef Service på SKF Sverige i ett pressmeddelande från Intertechna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here