Home Digitalisering Expert: Fredrik Wåhlstrand om framtiden inom industriell IT

Expert: Fredrik Wåhlstrand om framtiden inom industriell IT

Fredrik Wåhlstrand, VD på Rittal

Vilka utmaningar möts ni av inom industriell IT? 

De utmaningar vi möts av i befintliga och påbörjade projekt hos våra kunder bygger på behov av nya lösningar för återvinning av värme, reducering av förbrukad energi, lägre responstid samt ökade krav på säkerhet – både fysisk och mjukvarubaserad. Hållbarhet, återvinning och säkerhet är viktiga frågor för både Rittal och våra kunder. 

Hur har den digitala utvecklingen i industrin påverkat ert sätt att jobba?

Vi ser en stor efterfrågan på en djupare diskussion kring var och hur data ska behandlas. Tidigare var delar av industrin uppkopplad och visade endast statisk data. En totalt uppkopplad industriell miljö producerar en enorm mängd data som kan ge stort värde om den behandlas effektivt och korrekt. De frågeställningar vi möter idag bygger på att säkra tillgång, behandling och kontroll av data lokalt samt rensa och förbehandla icke tidskritisk data innan den skickas till ett centraliserat datacenter.

Vilka framtidstrender ser ni komma inom industriell IT? 

Vi ser en tydlig trend mot lokalt distribuerad datorkraft i form av energieffektiva Edge lösningar, som flexibelt kan kombineras efter behov av utrymme och kapacitet. Detta för att möjliggöra tjänster som prediktivt underhåll och maskininlärning baserat på realtidskommunikation. Betydelsen av mellanstora datacenter minskar medan efterfrågan ökar på egna Edge lösningar samt behovsbaserade och öppna molnlösningar drivna i Hyperscale.

Rittal har sedan starten 1961 utvecklats till en världsledande leverantör av apparatskåp, strömfördelning, klimatisering, IT-infrastruktur samt mjukvaror och service. Läs mer på rittal.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here