Home Okategoriserade Global ledare i cybersäkerhetsvärlden

Global ledare i cybersäkerhetsvärlden

Leif Gyllenberg, Sverigechef för Orange Cyberdefense.

Allt fler svenska bolag drabbas av cyberattacker och den snabbt framåtskridande digitala utvecklingen ställer därför allt högre krav på cybersäkerheten. Tidigare SecureLink, nu Orange Cyberdefense, arbetar inte bara med att skydda företag mot attacker – de ligger också i framkant när det gäller att hjälpa företag att upptäcka intrång i tid – något som är avgörande för att man som företag ska ha ett heltäckande skydd i det digitala landskapet.

– Det första man behöver fundera på är vilken säkerhet olika system levererar. Vi ser ofta att man behöver lägga på ett eget skydd kring sin data och försöka tänka proaktivt för att motverka cyberattacker som riskerar att lamslå hela verksamheter, berättar Leif Gyllenberg, Sverigechef för Orange Cyberdefense.

Förstår företag allvaret med cyberkriminaliteten?

– Är det något vi lärt oss de senaste åren är det att det inte spelar någon roll hur mycket du skyddar ditt data. Det kommer att utsättas för virus, såsom skadlig programvara utformad för att blockera åtkomst till ett datorsystem tills en summa pengar betalas. Cyberkriminalitet är ett område som dessvärre inte spås försvinna inom en snar framtid och det man bör göra är att inte bara lägga fokus på att ha ett bra skydd – möjlighet att snabbt upptäcka ett intrång är minst lika viktigt för att skydda verksamheten.

Upptäcks en attack i tid kan man förhindra den största skadan som stillestånd i produktion, läckage av känsligt data eller att i värsta fall slå ut hela företagets verksamhet.

– Att implementera ny teknik och digitala lösningar utan att investera i bra säkerhetsarbete innebär en enormt stor risk. Därför är det av största vikt att man som bolag verkar proaktivt, det är precis lika viktigt som att ha åtgärder för hur bolaget ska agera vid en attack, betonar Leif.  

Europas största bolag inom cybersäkerhet

I juli förra året köpte det franskägda bolaget Orange upp SecureLink för att bygga Europas största bolag inom cybersäkerhet. Idag heter bolaget Orange Cyberdefense och är en ledande global aktör inom cybersäkerhet, som även fortsättningsvis finns lokalt representerade i Sverige. Bolaget agerar rådgivare och bollplank för att bygga digital arkitektur och design som är tillräckligt säker i förhållande till den verksamhet, digitala processer och data som kunden bedriver och hanterar. När lösningen är färdigbyggd och satt i drift finns Orange Cyberdefense där genom att övervaka och snabbt rycka ut om något händer, oavsett tidszon.   

– För oss betyder det att vi kan erbjuda hjälp av ett företag som har globala resurser med spetskompetens genom alla säkerhetsnivåer, övervakningscenter och incident response teams. Vi kan tillhandahålla rådgivning om hur företag kan arbeta förebyggande med identifierade risker till en implementerad lösning och säkerhetsövervakning dygnet runt, säger Leif.

Fakta om Orange Cyberdefense

Orange Cyberdefense har över 3 700 multinationella och globala kunder, verksamhet dygnet runt på 19 platser med 16 så kallade Security Operations Centres (SOCs) över hela världen, 10 Cyber SOCs, 4 CERTS samt sälj- och tjänstestöd i 160 länder. Som Europas ledande leverantör av säkerhetstjänster, med fler än 2 100 experter inklusive drygt 250 forskare och analytiker, har vi kapacitet att stötta företag globalt inom bland annat: 

  • Daglig analys av 50 miljarder loggar och incidenter via hotdetekteringsplattformar
  • Blockering av 45 000 oseriösa webbplatser per år
  • 3 scrubbing-center som avvärjer DDOS-attacker
  • Standardiserade såväl som skräddarsydda detekterings- och responstjänster inklusive IT-, moln- och OT-övervakning tillsammans med egen datahantering
  • Fullt managerad hotjakt- och hotdetektering
  • Global närvaro i kombination med lokal närhet till expertresurser gör det möjligt för kunder att fokusera på sin verksamhet och minska bortkastad tid på falska varningar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here